sarahvanoutrive_logo_top

Pokebowl Salmon

sarahvanoutrive_pokebowlsalmon

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 25 g bruine rijst, ongekookt
  • 50 g gerookte zalm, opgerold
  • 1 el sojasaus
  • 1 kfl rijstazijn
  • 1 kfl sesamolie
  • 30 g fijngesnipperde lente-ui
  • 50 g komkommer, in blokjes gesneden
  • 50 g kerstomaten, in partjes gesneden
  • 50 g gekookte rode biet, in blokjes gesneden
  • 50 g edamameboontjes
  • 1 el light dressing
  • 1 kfl sesamzaadjes
  • Snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst beetgaar in een kookpot met voldoende gezouten water. Giet af en laat
    afkoelen.
  2. Meng in een kommetje de sojasaus, rijstazijn en sesamolie onder elkaar, kruid af met
    zout.
  3. Doe de afgekoelde rijst in een bowl.
  4. Voeg ook de komkommer, kerstomaten, rode biet en edamameboontjes toe aan de
    bowl.
  5. Dresseer hier ook de gerookte zalm over.
  6. Verspreid het mengsel van de sojasaus over de rijst en gerookte zalm.

Tip

In plaats van gerookte zalm kan je ook tofu, tonijn, kikkererwten, tempeh … gebruiken.
Wil je dit slaatje eten als hoofdmaaltijd? Dan mag je alle porties verdubbelen.

smakelijk!

Ondernemingsnummer  BE 0565.985.201 / RIZIV-nummer: 5-64060-92-601

copyright / 2022 / sarahvanoutrive.be / privacybeleid / teamlid van atelier andré