Ingrediënten voor 1 persoon
- 25 g bruine rijst, ongekookt
- 50 g gerookte zalm, opgerold
- 1 el sojasaus
- 1 kfl rijstazijn
- 1 kfl sesamolie
- 30 g fijngesnipperde lente-ui
- 50 g komkommer, in blokjes gesneden
- 50 g kerstomaten, in partjes gesneden
- 50 g gekookte rode biet, in blokjes gesneden
- 50 g edamameboontjes
- 1 el light dressing
- 1 kfl sesamzaadjes
- Snuifje zout
Bereidingswijze
- Kook de rijst beetgaar in een kookpot met voldoende gezouten water. Giet af en laat
afkoelen. - Meng in een kommetje de sojasaus, rijstazijn en sesamolie onder elkaar, kruid af met
zout. - Doe de afgekoelde rijst in een bowl.
- Voeg ook de komkommer, kerstomaten, rode biet en edamameboontjes toe aan de
bowl. - Dresseer hier ook de gerookte zalm over.
- Verspreid het mengsel van de sojasaus over de rijst en gerookte zalm.
Tip
In plaats van gerookte zalm kan je ook tofu, tonijn, kikkererwten, tempeh … gebruiken.
Wil je dit slaatje eten als hoofdmaaltijd? Dan mag je alle porties verdubbelen.